Daar hebben wij een oplossing voor !!

  • Home /
  • ICT /
  • Uw werkplek in de cloud

Uw werkplek in de cloud


Maandagmorgen 07:56
De interne server ligt eruit. Druk telefonerend probeert u er alles aan te doen deze weer aan de praat te krijgen. Uw medewerkers zijn in paniek aangezien er een deadline staat om 12 uur. Daarbij heeft u 10.000 dingen te doen vandaag en is dit wel het laatste wat u kunt gebruiken. 


Hoogenboom van Gink biedt u naast de ‘traditionele’ manier van werken met een server, ook een compleet nieuwe manier van werken, namelijk werken in de cloud. Door te gaan ‘werken in de cloud’ wordt uw data niet meer opgeslagen op een interne server maar in een gehost data center. Uw data staat hierdoor veilig opgeslagen. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over uitval van uw apparatuur, over opslagruimte of licenties. Een situatie als hierboven beschreven zal u in ieder geval nooit meer overkomen.


Daarbij komt,  doordat uw data niet meer opgeslagen staat op een lokale server maar in een gehost data center,  u niet meer afhankelijk bent van één locatie om uw werk te kunnen doen. Op iedere pc, tablet of smartphone met internetverbinding kunt u beveiligde toegang krijgen tot uw kantooromgeving. U kunt dus vrijwel overal werken.


Wat is werken in de cloud?


Het klinkt vast allemaal heel slim maar u vraagt zich misschien nog af, wat is deze ‘cloud’ nu eigenlijk? 
De ‘cloud’ is niets anders dan een grote verzameling servers die extern gehost worden, oftewel aan het internet hangt. Deze servers zijn op zo’n manier gekoppeld dat ze de snelheid, betrouwbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid van lokale servers sterk overtreffen. Omdat deze servers één groot geheel vormen wordt dit ook wel een wolk (cloud) genoemd. 


Als uw werkplek wordt ingericht in de cloud betekent dit dat uw bestanden, programma’s, e-mail e.d. worden opgeslagen op deze externe server, oftewel in de ‘cloud’. De cloud is zo ingericht dat u alleen maar een internet verbinding nodig heeft om bij uw werkplek te komen. Zo zijn deze bestanden altijd en overal bereikbaar.


Onderstaande afbeelding illustreert deze situatie.


Illustratie__werken_in_de_cloud_ 


Voordelen van werken in de cloud

 

Werken in de cloud brengt voor uw organisatie vele voordelen met zich mee. Hierbij alle voordelen overzichtelijk op een rij.

  • Kostenbesparing

U heeft met uw werkplek in de cloud geen extra software licenties of IT personeel meer nodig waardoor u kosten bespaart. Tevens bespaart u door deze manier van werken op uw energiekosten aangezien u geen server meer gebruikt.

  • Flexibiliteit

Met deze manier van werken bent u flexibeler dan ooit. U kunt thuis werken zoals op kantoor en werken op uw tablet zoals op de zaak. 

  • Veiligheid

Al uw data staat veilig opgeslagen in de cloud. Bij het crashen of bij diefstal van een apparaat hoeft u zich daarom geen zorgen te maken over uw data.  

  • Schaalbaarheid

Doordat uw werkplek wordt beheerd in de cloud kunt u gemakkelijk uitbreiden. Een extra werkplek is zo geregeld. 

  • Klaar voor de toekomst

De software in de cloud in altijd up-to-date. Hierdoor beschikt u altijd over de laatste software versies en bent u altijd klaar voor de toekomst!

 

 

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u iedere werkdag contact met ons opnemen of langskomen in ons business center.


nieuws

Meer actueel
links rechts