Daar hebben wij een oplossing voor !!

  • Home /
  • Nieuws

Nieuws


Algemene Verordening Gegevensbescherming

9 oktober 2017

Algemene Verordening Gegevensbescherming komt eraan!
 
Europese_privacywet.jpg Op 25 mei 2016 is de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden. (Decentrale) overheden en bedrijven hebben tot 25 mei 2018 de tijd om aan de regels in de Verordening te voldoen.

Deze nieuwe wetgeving moet zorgen voor harmonisatie van de huidige privacyregelgeving in Europa en verbetering van de privacy(bescherming) van burgers. De oude privacyregelgeving (1995) werd vastgesteld toen internet nog in de kinderschoenen stond. Bij de nieuwe regelgeving gaat het daarom vooral om het beschermen van persoonsgegevens in de digitale wereld.

 

Wat betekent dit voor u?

Ondernemingen doen er goed aan om nu al de privacy wetgeving in acht te nemen. We leven in een tijd van toenemend privacy bewustzijn en privacy zorg. We leven inmiddels in een digitale wereld, waarin we digitaal vertellen, delen, bestellen, vragen en antwoorden en we per definitie persoonlijke gegevens achterlaten. Daarmee wordt ook de noodzaak van krachtige wetgeving op dit gebied noodzakelijk. Nog afgezien van de torenhoge boetes die straks kunnen worden opgelegd, die maximaal kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of 4% van de wereldwijde jaaromzet van ondernemingen. Het toezichthoudend karakter van de autoriteit Persoonsgegevens zal het komende jaar ongetwijfeld veranderen van een slapende- tot een agressieve waakhond.

 

Meer informatie?

Wij begrijpen dat u naar aanleiding van bovenstaande informatie misschien met meer vragen bent blijven zitten dan antwoorden.
Wij nodigen u daarom ook graag uit om contact met ons op te nemen zodat wij u kunnen helpen bij het voldoen aan alle eisen die de AVG stelt.

 

Contact gegevens

Telefoon: 0181-470000

Email: ticket@hoogenboomvangink.nl

< naar het nieuws overzicht
links rechts