Daar hebben wij een oplossing voor !!

  • Home /
  • Nieuws

Nieuws


Dataopslag onvoldoende beschermd door VS

15 oktober 2015

Afgelopen week is de uitspraak van het Europese Hof over de “ongeldige” Safe Harbor- beschikking volop besproken in diverse media. Deze Safe Harbor- beschikking zou een veilige datadoorgifte van persoonsgegevens tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten moeten waarborgen, maar volgens het Europese Hof is deze beschikking ongeldig. Persoonsgegevens zouden volgens hen onvoldoende beschermd worden door de VS.

Amerikaanse aanbieders
Vele cloudoplossingen en clouddiensten die in Nederland gebruikt worden zoals Apple, Google, Amazon en Microsoft zijn echter gebaseerd op Amerikaanse aanbieders. Vermoedelijk is dus dat data die hier opgeslagen staat niet voor 100% op Nederlandse bodem blijft. Het is daarom voor u, en uw organisatie, nuttig om na te gaan waar uw persoonlijke data en backup staat opgeslagen én of uw cloud provider deze beveiliging 100% waarborgt. Hierbij komt ook dat er moet worden opgepast met het delen van bedrijfsdata via WeTransfer, Dropbox, GoogleDrive en OneDrive. Ook dit zijn geen Nederlandse applicaties en hiervoor geldt dus hetzelfde. Wilt u deze diensten toch blijven gebruiken, dan kunnen wij u wél een beveiligde versie bieden die voor 100 % in Nederland blijft opgeslagen.

Nederlandse bodem
Wij zijn, mede door deze uitspraak van het Europese Hof, erg blij om u te kunnen melden dat al onze cloudopslag en virtuele desktops volledig opgeslagen staat op Nederlandse bodem. Onze servers zijn volledig in eigen beheer van onze (Nederlandse) leverancier, waardoor u verzekerd bent van de modernste hardware en meest actuele beveiliging. Staat uw data in één van onze datacenters, dan heeft u dus niets te vrezen!

 

Online_backup_2.jpg 

 

Voor meer informatie over de risico’s van cloudopslag en beveiliging kunt u altijd contact met ons opnemen.

 


< naar het nieuws overzicht
links rechts