Daar hebben wij een oplossing voor !!

  • Home /
  • Nieuws

Nieuws


Ondersteuning Windows XP vervalt 8 April

14 maart 2014

Windows_XP_logo.jpg 

Ondersteuning Windows XP vervalt 8 April

Op 8 april 2014 beëindigt Microsoft de ondersteuning voor het al meer dan 10 jaar oude Windows XP en Office 2003. Dit betekent dat u geen beveiligingsupdates meer ontvangt van Microsoft. Daarnaast zullen leveranciers van hardware, randapparatuur en andere software en/of diensten dit moment aangrijpen om ook hun ondersteuning te stoppen voor Windows XP en Office 2003.


Het beëindigen van de ondersteuning kan grote gevolgen hebben voor de beveiliging en privacy van uw bedrijf. Als u dus nog een van deze systemen gebruikt, moet u snel actie ondernemen.


Indien u in uw bedrijf (of instelling) nog computers heeft met Windows XP en/of Office 2003 moet u deze dus op korte termijn vervangen. Dit geldt ook voor uw medewerkers die met hun privé computer remote mogen werken. Indien zij bijvoorbeeld met een VPN verbinding contact maken met uw bedrijfsnetwerk en zij werken met een XP computer, dan is dit ook een lek in de beveiliging van uw bedrijfsnetwerk. Denk hierbij aan het beschadigd raken van uw bedrijfsdata door virussen, of zelfs volledig verloren gaan. Maar denk ook aan onveilig internet bankieren met het risico op hacking van uw bankrekening, of aan instabiele werking van computersystemen in het algemeen.


Behalve uw eigen bedrijfscomputers en software op orde hebben, is het dus ook van belang dat uw thuiswerkers computers hebben die voorzien zijn van up-to-date software. Het is voor uw bedrijf daarom ook van groot belang dat u weet met welke software uw thuiswerkers werken. U kunt wellicht uw systemen op orde hebben, maar als de remote werkers onveilig werken dan is uw netwerk dat ook. De ketting is immers zo sterk als de zwakste schakel.


Mocht u nog een of meer PC’s hebben welke voorzien zijn van Windows XP en/of Office 2003,  neem dan vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak

< naar het nieuws overzicht
links rechts